Наполи победи Аталанта с 3:1 на "Гевис Стейдиъм" в Бергамо и поне до срещата на Милан с Болоня, ще държи върха в Серия А заради по-добрата си голова разлика от миланския гранд.

"Партенопеите" започна ударно следобеда в Северна Италия, като още в 12-ата минута получиха дузпа за нарушение срещу Дрийс Мертенс. След обстоен видеопреглед Марко ди Бело потвърди 11-метровия наказателен удар, от който Лоренцо Инсиние се възползва и откри.

Осем минути преди почивката "адзурите" нанесоха нов удар на бергамаските чрез Матео Политано. Бившият играч на Сасуоло се възползва от невероятно подаване на Инсиние от фал и отблизо, с удар от въздуха заби топката в мрежата на Хуан Мусо. Аталанта все пак отговори в началото на втората част, когато Де Роон бе точен с глава.  Десетина минути преди края на срещата Елиф Елмас получи топката от Лозано на стрелкова позиция и с много клиничен удар разпечата Мусо за трети път.

Трите точки изкачиха Наполи на върха в Серия А с равен брой точки с Милан, който има и мач пасив. "Адзурите" и "росонерите" са с по 66 точки. "Нерадзурите" остават на шеста позиция с 51 точки. Лацио е пети с пункт повече, а Рома е със същия актив от точки, какъвто има и тимът на Джан Пиеро Гасперини.

 

В друга среща от Серия А:

Удинезе - Каляри 5:1

0:1 Жоао Педро 32`

1:1 Родриго Бекао 38`

2:1 Бето 45`

3:1 Бето 49`

4:1 Науел Молина 59`

5:1 Бето 73`