Наполи победи Кротоне с 4:3 в епичен мач от 29-ия кръг на Серия А. „Партенопеите“ имаха комфортна преднина след първото полувреме от 3:1, но гостите успяха да изравнят в средата на втората част, за да се стигне до голът на Джовани Ди Лоренцо, донесъл успеха на тима си.

Головото шоу стартира в 19-ата минута, когато капитанът на домакините Лоренцо Инсиние получи пас от Джовани Ди Лоренцо и преодолявайки Алекс Кордас реализира.

Три минути по-късно Наполи удвои преднината си. Капитанът на „партенопеите“ направи показна атака, след което подаде към Виктор Осимен, който отблизо вкара топката в мрежата.

Гостите успяха да реагират бързо и в 25-ата минута намалиха резултата. Сими получи отлично в наказателното поле, след което с прецизен удар в долния ляв ъгъл реализира.

Наполи продължи да притиска съперника си и 34-ата минута Дрис Мертенс отбеляза много красиво попадение, стреляйки технично в горния десен ъгъл.

Кротоне стартира отлично втората част и в 48-ата минута успя отново да намали резултата. Жуниор Месиаш бе на точното място и свали към Сими, който отблизо реализира.

В 59-ата минута гостите изравниха. Защитата на домакините подари топката на Жуниор Месиаш, който отблизо възстанови равенството.

Наполи вложи всички сили в нападение и това даде резултат в 72-ата минута, когато Джовани Ди Лоренцо се превърна в героя за тима си. Халфът стреля от границата на наказателното поле, след което топката влетя в десния ъгъл.

С успеха си Наполи временно се изкачи на четвъртата позиция в Серия А преди днешния двубой на Ювентус с Торино. „Партенопеите“ имат актив от 56 точки, докато Кротоне остава последен с 15.

РЕЗУЛТАТИ ОТ ОСТАНАЛИТЕ РАННИ СРЕЩИ В СЕРИЯ А:
Милан – Сампдория 1:1
Аталанта – Удинезе 3:2
Беневенто – Парма 2:2
Каляри – Верона 0:2
Дженоа – Фиорентина 1:1
Лацио – Специя 2:1
Сасуоло – Рома 2:2