Аталанта победи с 3:2 Удинезе в двубой от 29-ия кръг на Серия А. Луис Муриел (19, 43) и Дуван Сапата (61) вкараха головете за "бергамаските", а за гостите се разписаха Роебрто Перейра (45) и Йенс Ларсен (71). Тимът на Гасперини запази третото място в Серя А, но скъси изоставането от втория Милан на две точки след домакинското равенство 1:1 на "росонерите" със Сампдория.
 
Домакините поведоха в 19-ата минута, когато Матео Песина намери Луис Муриел и той насочи топката неспасяемо във вратата на Удинезе. 
 
В 38-ата минута стражът на гостите Хуан Мусо спаси далечен изстрел на Руслан Малиновски. 
 
Две минути преди почивката Аталанта вкара втори гол отново чрез Луис Муриел. Той получи страхотен пас, който го изведе очи в очи с вратаря Мусо и нападаталеят хладнокръвно прати топката зад гърба му.  
 
В 45-ата минута Удинезе върна един гол, след като Роберто Перейра не остави шансове на Голини с изстрел в долния ляв ъгъл. 
 
Йосип Иличич можеше да увеличи аванса на домакините четири минути след началото на втората част, но Мусо се намеси решаващо и изби в корнер. 
 
Това все пак направи Дуван Сапата в 61-ата минута, когато се разписа за 3:1. Десет минути след това датчанинът Йенс Ларсен вкара страхотен гол, но в оставащите минути гостите не намериха сили да стигнат до равенството.