Наполи стигна до неособено лека, но изключително важна победа у дома за Купата на Италия над нискоразредния Специя. Южняците надделяха с 3:1, като през първата част резултатът беше 1:1. 

Домакините подходиха малко лежерно срещу съперника си от Серия Б и в състава си имаха някои резерви. Въпреки това инициативата беше у тях в първите минути, но ударите на Маноло Габиадини и Лоренцо Инсиние не намериха целта. 

След тях в 3-та минута последва корнер, при който Пьтър Зелински стреля с глава и откри резултата. Това трябваше да направи мача за неаполитанците лесен и да не се притесняват за крайния му изход.

Но не би. В 35-та минута Специя стигна до една от редките си контри, при която ударът на Антонио Пиколо рикошира в крака на Раул Албиол, излъга вратаря Рафаел и се озова в мрежата за 1:1.

Последваха още няколко опасности пред вратата на елитния тим до почивката, като Алесандро Пиу изпусна да направи пълен обрат. В края удар и на Емануеле Джакерини беше отразен, за да се запази статуквото.

След почивката обаче всичко си дойде на мястото в рамките на една минута. Първо в 56-та минута Емануеле Джакерини даде преднина на тима си, а в ответната атака и Маноло Габиадини се разписа и сложи точка на всичко.

До края мачът просто се доиграваше, след като победителят отдавна вече беше ясен. Така Наполи се класира на четвъртфиналите и там ще срещне победителя от мача между Фиорентина и Киево.