Милан записа поражение от Сасуоло с 1:2 на "Сан Сиро" в двубой от 32-ия кръг Серия А и се предаде в битката с Интер за титлата. "Нерадзурите" имат 75 точки и води с цели 9 пред "росонерите", които дори може да загубят и 2-ата позиция, ако Аталанта спечели като гост на Рома в четвъртък.

Джакомо Распадори се появи от пейката и вкара и двата гола за зелено-черните, които събраха 49 точки и са на 5 от 7-ия Рома. Това е първа победа за Сасуоло над Милан от девет мача насам, но за да се случи сериозна вина имат и домакините, които играха много слабо.

Мачът тръгна чудесно за тях и в 30-ата минута Хакан Чалханоглу откри резултата, след като получи чудесно подаване от Алексис Саелмексерс. 21-годишният белгиец можеше да вкара втори гол само три минути по-късно, но вратарят на гостите Андреа Консили спаси диагоналния му удар.

След почивката обаче гостите тръгнаха по-смело в атака и успяха да обърнат мача в рамките на 6 минути. 21-годишният продукт на школата на Сасуоло се появи на терена в 64-ата минута на мястото на Грегоар Дерфел и се превърна в основна фигура за обрата.

В 77-ата минута Распадори подаде на Жереми Толян дълбоко по дясното крило. Неговият удар рикошира, но се превърна след още един рибаунд в асистенция за Распадори, който би без да се бави и прати топката в мрежата. 6 минути по-късно дойде ред и на опитният Доменико Берарди да покаеж класа. Той подаде в сърцето на отбраната на Распадори, който обаче не по-малко ефектно отведе топката през защитник и с диагонален удар от дясно я прати в гредата и оттам в мрежата за 1:2.