Милан най-после сложи край на черната серия от четири мача без победа и взе глътка въздух. Това се случи с погрома над Киево в междинния кръг на Серия А. 

"Росонерите" съсипаха с 4:1 във Верона своя съперник и така поне временно спасиха главата на наставника си Винченцо Монтела, който щеше да бъде уволнен, ако не беше извел тима си до успех. 

За да е сигурен за мястото си, той трябва да постигне победа над Юве през уикенда, което изглежда много тежка задача, но засега поне отложи падането на гилотината. И това стана по много убедителен начин. 

С два бързи гола до почивката "червено-черните" прекършиха съперника си. Първо в 36-та минута Сусо се възползва от една лошо изчистена от защитата на "летящите магарета" топка и с прецизен удар от границата на наказателното поле препарира вратаря - 1:0. 

В 42-та минута гостите нанесоха втори съкрушителен удар. Тогава отново Сусо стреля от подобна дистанция, защитникът на Киево Бощян Цезар опита да изчисти с глава, но просто прехвърли вратаря си и топката навести мрежата на тима му за втори път - 2:0. При този резултат дойде и почивката. 

Тази развръзка направи втората част далеч по-лека за Милан. Играчите на Монтела се забавляваха на терена и организираха интересни контри, при една от които резултатът стана класически в 55-та минута. 

Тогава Франк Кеси напредна в половината на домакините и с хубав пас намери зад защитата Хакан Чалханоглу. Той напредна и с мощен шут не остави шансове на вратаря за 3:0. Всичко изглеждаше свършило. 

Е, все пак Киево намери сили да върне поне едно попадение и да не е капо от този мач. Именно асистентът на третото попадение за "росонерите" Франк Кеси сбърка фатално една топка и я подари на Валтер Бирса пред наказателното поле, а ударът на словенеца беше безмилостно точен - 1:3 в 61-та минута. 

Милан обаче не беше казал последната си дума. В 65-та минута най-добрият на терена Сусо със страшен пас изведе Никола Калинич зад защитата и той с техничен прехвърлящ удар оформи крайното 4:1. 

До края успехът на гостите можеше да е дори по-убедителен, но пропуски направиха Андре Силва и Давиде Калабрия и така в крайна сметка най-после грандът от Милано се поздрави с победа и малко живна. 

С този актив Милан има вече 16 точки, с колкото е и Фиорентина на седмата позиция. Киево е с една по-малко, което засега му отрежда десетата позиция в класирането на Серия А.