Поредният кръг в Серия А предложи едно малко, но много напечено дерби. То беше за Столицата на романтиката - Верона. В него Киево победи едноименния Верона с 3:2 на "Марк Антонио Бентегоди" и феновете им ще празнуват до следващото издание на сблъсъка. 

Роберто Инглезе с две попадения и Серджо Пелисиер нанизаха попаденията за "летящите магарета", а Даниеле Верде и Джампаоло Пацини се разписаха за "слънцата", но недостатъчно дори за равенство. 

Мачът започна страхотно за символичните гости Верона. Още в 6-та минута Даниеле Верде откри, след като вратарят на Киево изби едно успоредно на голлинията центриране, но даде топката на съперника и той се разписа от 7-8 метра. 

Но Киево отвърна много бързо и дори достигна до пълен обрат. Първо в 23-та минута Валтер Бирса центрира страхотно от пряк свободен удар и Роберто Инглезе с удар с глава препарира вратаря на съперника за 1:1. 

А в 30-та минута обратът беше пълен, след като отново Инглезе беше точен, този път от дузпа. Малко след това нещата за Верона изглеждаха вече непосилни. В 40-та минута Бруно Дзукулини си изкара глупав втори жълт картон и остави тима си с десетима до края. 

Но въпреки това "слънцата" намериха сили да изравнят. Това се случи в 55-та минута, когато Джампаоло Пацини се разписа от дузпа и направи 2:2. Това обаче не се оказа крайната развръзка в двубоя. 

В 73-та минута Киево стигна до трети гол, с който взе и победата. Негов автор беше ветеранът Серджо Пелисиер, който се разписа с крак след плонж във вратарското поле, за да засече центриране на Фабрицио Качаторе успоредно на голлинията. 

Така след тази развръзка "летящите магарета" събраха 15 точки и това им отрежда седмата позиция във временното класиране, точно под местата в зона Европа. Верона е само с 6 точки и е съвсем реално заплашен от изпадане.