Ювентус крачи към поредната си титла с все по-голяма увереност. "Старата госпожа" показа, че равенството 3:3 с Парма в предния кръг е само една чиста случайност и изля гнева си върху Сасуоло при гостуването на "Мапей Стейдиъм". 

"Бианконерите" взеха комфортен успех с 3:0, а отново всички говореха за Кристиано Роналдо. След негов удар Сами Кедира откри преди почивката, а португалецът сложи точка на интригата с второто попадение 20 минути преди края. А накрая асистира и на Емре Джан, за да оформи класиката. 

Мачът започна със спорно положение, при което домакините поискаха дузпа в 4-та минута, но след като реферите прегледаха ситуацията с ВАР, прецениха, че няма достатъчно основания да бъде посочена бялата точка. 

До средата на полувремето гостите овладяха инициативата и наложиха надмощието си. Това се изрази и в резултата в 23-та минута, когато Кристиано Роналдо стреля мощно от границата на наказателното поле, вратарят изби, но на точното място беше Сами Кедира и той прониза мрежата за 1:0. 

До почивката Марио Манджукич, Кристиано Роналдо и Сами Кедира не успяха да удвоят за торинци, а Кума Бубакар и Доменико Берарди не бяха точни за "неровердите". В продължението на първата част Кедира имаше най-чистата възможност да удвои, но от вратарското поле прати топката над вратата. Така почивката дойде с гол аванс на гостите. 

Веднага след подновяването на играта "черно-белите" продължиха да налагат надмощието си, но без успех. В 48-та минута Марио Манджукич беше близо до гола, след като надскочи прекия си пазач и стреля с глава, но ударът му мина на сантиметри встрани от вратата. 

Четири минути след това Роналдо вкара топката в мрежата, но попадението му беше отменено заради засада. Но надмощието на "старата госпожа" продължи. И то се материализира с втори гол в 70-та минута, с което интригата приключи. 

В тази ситуация първоначално Юве поиска дузпа, реферите прецениха, че такава няма и последва корнер. От него Миралем Пянич качи топката на главата на Кристиано Роналдо във вратарското поле и той щеше да скъса мрежата за 2:0. 

Португалецът имаше заслуга и за третото попадение в мача. То падна четири минути преди края, като тогава пусна страхотен пас за Емре Джан и той просто нямаше как да пропусне и оформи крайния резултат на 3:0. Така CR7 излезе и начело при асистентите за тима си с 9 голови паса, добавени към 20-те му гола, с които е лидер пък в цялата Серия А. 

Така Юве записа 20-та си победа от 23 мача и с 63 точки е безспорно на върха, с преднина от 11 точки пред втория Наполи. Сасуоло е с 30 точки на 11-та позиция и още има някакви миниатюрни шансове за място в Топ 6 и участие в Лига Европа.