В мач от 21-ия кръг на Серия А Сасуоло постигна категорична и класическа победа с 3:0 при домакинството си на Каляри. Головете за успеха реализираха Локатели, Бабакар от дузпа и Алесандро Матри.

Още в 9-ата минута на срещата Локатели откри резултата, след като беше на точното място и прониза вратата на съперника. Стражът на Каляри съумя да спаси удар към вратата си, но кълбото попадна в играча на Сасуоло, който прониза мрежата.

Само 6 минути по-късно Мехди Бурабия стреля опасно, но Краньо спаси ефектно и изби в корнер.

В края на полувремето, в 40-ата минута Паволети от Каляри излезе очи в очи с вратаря на домакините, но не съумя да изравни резултата.

В добавеното време на първата част след преглед с ВАР съдията отсъди дузпа за домакините, която Бабакар реализира и резултатът стана 2:0 за домакините.

През втората част отново домакините имаха възможности пред вратата на Краньо, като в 85-ата минута той спаси удар на Бога. Само две минути той капитулира, след като Алфред Дънкан пусна пас отдясно по посока наказателното поле на гостите, там Матри стигна до топката и матира вратаря, за да направи резултата 3:0.

След този успех Сасуоло е на 9-ото място с актив от 29 точки, а Каляри е на 13-ото място с 21.