Отборът на Милан записа важна победа в мач от 26-ия кръг, надвивайки с минималното 1:0 гостуващия Сасуоло на „Сан Сиро”. Единственото попадение бе дело на бранителя на гостите Пол Лирола, който се разписа в 35-ата минута. Червен картон получи пък вратарят на гостите Андера Консили, който бе изгонен директно в 64-ата минута.

Така Милан се утвърди в челото на класирането и вече е трети с 48 точки, след като измести Интер от позицията, който остана четвърти с 47 точки. Сасуоло пък е 11-и с 31 точки и е в серия от пет поредни мача в Серия А без успех.

В десетата минута на мача дойде първият опасен удар пред двете врати, а той бе дело на Кжищоф Пионтек. Опитът на полския стрелец обаче бе анемичен, а стражът на гостите се намеси. В 13-ата минута пък феновете на Милан и Сасуоло отдадоха почит на трагично загиналия преди година капитан на Фиорентина Давиде Астори. В 21-ата Филип Джуричич тества качествата на Джанлуиджи Донарума, след като засече центриране на Пол Лирола. В 27-ата пък Лукас Пакета можеше да открие резултата на „Сан Сиро”, но ударът му бе слаб за стандартите на италианския футбол.

В 35-ата минута пък Милан откри резултата, а точен за тима бе крайният бранител на Сасуоло Пол Лирола. Защитникът бе притиснат след ъглов удар и буквално влетя във вратата с топката, за да може тифозите на Милан да се израдват – 1:0.

Пет по-късно пък Джеръми Бога стреля по диагонала мощно, но топката се отби в десния страничен стълб на вратата на Милан. Секунди преди края на първата част Бога вкара, но бе в положение на засада и съдията отмени гола.

В началото на второто полувреме реферът Паоло Валери спести червен картон за Тиемуе Бакайоко, който извърши фаул срещу Бога.

Първата опасност през втората част дойде след 63 минути игра, а Доменико Берарди не успя да преодолее Донарума. В ответната атака Андреа Консили сбърка тежко, след като топката го прехвърли, а Пинотек се втурна да я гони. Така вратарят на „неровердите” фаулира поляка, а реферът му показа директен червен картон.

В 76-ата минута Пионтек видя добре Франк Кесие в полето на Сасуоло, но резервният вратар Джанлука Пеголо се справи със ситуацията. В предстоящия кръг Милан ще гостува във Верона на Киево, докато Сасуоло приема втория Наполи.