Отборът на Интер спечели за първи път гостуването си на Наполи от 1997 година и отново се изравни с Ювентус на върха в Серия А. Това бе и победа №100 за Антонио Конте в първенството и първа на “Сан Паоло”. Старши треньорът на “нерадзурите” похвали специално Ромелу Лукаку, който отбеляза два от головете за успеха.

“Статистиката не ме интересува особено. Не мисля, че сме се играли защитно. Опитвахме се да пресираме Наполи дълбоко в тяхната половина, при това през целия мач. Ние сме отбор, който във всеки момент знае какво трябва да прави на терена. За щастие, съперниците ни уважават повече, отколкото медиите. Мнозина мислят, че печелим, защото играем на контри, но нашият подход е различен”, заяви Конте.

“Никога не е лесно да победиш в Неапол и очевидно този успех има голяма стойност. Показахме характер и натрупахме повече увереност. Винаги има риск, когато пресираш съперника в неговата половина, защото една грешка може да доведе до огромни свободни пространства. Избрах Алесандро Бастони да е титуляр вместо Диего Годин и в това няма нищо странно. Бастони е само на 20, но се справя чудесно, изпълнява указанията и е много полезен за тима. Искам от него единствено да е малко по-агресивен”, добави още италианският специалист.