Отборът на Интер постигна ключова победа в голямото дерби на 18-тия кръг на Серия А с 3:1 при гостуването на Наполи. Гостите бяха по-добрия през целия мач и с два гола на Ромелу Лукаку и един на Лаутаро Мартинес момчетата на Антонио Конте се поздравиха със заслужен успех.

Срещата започна в изключително вихрено темпо и пред двете врати в първите 180 секунди. След центриране на Лоренцо Инсиние отляво Аркадиуш Милик намери пространство в наказателното поле и засече с глава, но ударът не беше точен. Моменти по-късно Ромелу Лукаку излезе сам срещу Алекс Мерет на вратата на домакините, преодоля стража, но ударът му беше изчистен от гол линията. 

В 11-та минута Лоренцо Инсиние напредна през центъра на терена и стреля от около 25 метра, но шутът му мина встрани от вратата на Самир Ханданович. 

Три минути по-късно момчетата на Антонио Конте откриха резултата. След грешка на защитник на Наполи Ромелу Лукаку открадна топката, напредна към вратата на Мерет. Той преодоля Костас Манолас и разстреля стража на "неаполитанците" за 1:0. 

В 27-та минута гостите бяха близо до второ попадение. След центриране от Марсело Брозович от ъглов удар най-високо се извиси Милан Шкриниар, но изстрелът му беше отлично спасен от Алекс Мерет. 

В 33-та минута Интер все пак намери второ попадение в срещата. След нова контраатака по левия фланг Лукаку стреля през краката на Джовани Ди Лоренцо, а стражът на "партенопеите" този път се пропука и допусна топката да мине под тялото му и да се озове в мрежата зад себе си. 

В 37-та минута се наложи и Сами Ханданович да се намесва решително. Лоренцо Инсиние навлезе навътре отляво и стреля силно, но ударът му беше право в центъра на вратата и въпреки неуверената намеса на словенския страж все пак топката остана в неговите ръце. 

Само минута по-късно обаче все пак момчетата на Гатузо върнаха едно попадение. Инсиние отново беше в центъра на събитията, след като намери движението на Хосе Кайехон на задната греда, който пък намери Милик на броени метри пред вратата на "нерадзурите". Полякът не сгреши на празна врата и върна надеждите на домакинските провърженици. 

В последната минута на полувремето Милик пропусна златна възможност да изравни. След центриране отляво на Марио Руй полякът се извиси добре на първа греда, но не намери добре топката и ударът му мина доста встрани от вратата на Ханданович. 

В средата на втората част нещата на "Сан Паоло" като че ли се изясниха. След центриране в наказателното поле от страна на Николо Барела Манолас не се намеси добре, след което остана най-лесното за Лаутаро Мартинес, който разстреля Мерет от броени метри. 

В 75-та Лоренцо Инсиние беше близо до втори гол за домакините. Той получи шанс да изпълни пряк свободен удар от около 25 метра, но шутът му срещна горната греда на втатата на Ханданович. 

До края на срещата и двата отбора имаха шансове за още голове, но до такива така и не се стигна. По този начин Интер се върна на върха на класирането с актив от 45 точки след 18 изиграни мача. Наполи, от своя страна, остава 8-ми с 24 пункта. 

Наполи - Интер 1:3 

0:1 - Ромелу Лукаку (11)

0:2 - Ромелу Лукаку (33)

1:2 - Аркадиуш Милик (38)

1:3 - Лаурато Мартинес (62)

Ето и съставите на двата тима: 

Наполи: Мерет, Манолас, Хисай, Ди Лоренцо, Руй, Алан, Руис, Зиелински, Кайехон, Милик, Инсиние; 

Интер: Ханданович, Де Врай, Шкриниар, Бастони, Бираги, Галиардини, Брозович, Весино, Кандрева, Мартинес, Лукаки;