Ако някой се е съмнявал, че Ювентус за пореден път ще стане шампион на Италия, трябва да прати съмненията си в коша. "Старата госпожа" взе повече от убедително поредния си тест и само още няколко малки крачки остават за "скудетото". 

Момчетата на Масимилиано Алегри съсипаха с 4:0 един от най-неудобните си съперници в последните години Дженоа на своя стадион и едва ли има наивници, които да мислят, че Рома или Наполи могат да свалят действащия шампион от върха. 

Есекиел Муньос си отбеляза автогол от състава на "грифоните", а после наказателната акция беше довършена от Пауло Дибала, Марио Манджукич и Леонардо Бонучи. Така върхът остава комфортно окупиран от гранда от Торино. 

Какво ще се случи с гостите от Генуа беше ясно от самото начало. Още в 9-та минута Сами Кедира отбеляза гол за "бианконерите", но той беше отменен заради засада. Но в 17-та падна напълно редовно попадение. 

Тогава Есекиел Муньос опита да изчисти пред крака на Гонсало Игуаин една топка, но злощастно я прати в собствената си мрежа. А само две минути по-късно резултатът вече беше 2:0 и всякаква интрига умря. 

Във въпросната ситуация Сами Кедира и Пауло Дибала направиха двойно подаване в наказателното поле на противника и аржентинецът изстреля неспасяем изстрел в долния десен ъгъл на вратаря. 

Последваха още интересни ситуации пред вратата на Дженоа, но пропуските на Игуаин и Дибала не позволиха да се стигне по-рано до класически резултат. Това обаче се случи още преди почивката, а автор на попадението беше Марио Манджукич. 

Хърватинът сам си изработи попадението, когато първо опита да центрира, но защитата му върна топката. Тогава с левия крак той прати топката в далечния ъгъл на вратаря и оформи за 3:0 още в 41-та минута. 

След почивката отново беше отменен гол на Кедира, но в 64-та минута резултатът беше оформен на 4:0. Тогава Леонардо Бонучи направи страхотен пробив през целия терен и изстреля куршум, който се оплете в мрежата за четвърти път. 

Между 70-та и 71-та минута на два пъти играчи на "старата госпожа" нацелиха гредите. Първо Манджукич, а после и Игуаин не можаха да преодолеят стража на противника в тези ситуации. 

В крайна сметка повече голове не паднаха, а и Юве нямаше нужда от такива. "Бианконерите" взеха така важните за тях три точки и с 83 точки са спокойно на върха. Рома е със 72 на втората позиция, но има мач в понеделник. Дженоа с 30 точки все още не може да се смята за сигурен спасил се отбор, тъй като Кротоне е с 24 под чертата.