Тимът на Юветнтус продължава да изпитва трудности, когато Кристиано Роналдо отсъства на терена и записа равенство 1:1 в гостуването си Лече. Пауло Дибала откри от дузпа в 50-ата минута, но само шест по-късно, отново от дузпа, Марко Манкосу изравни. Така беше спряна серията на "старата госпожа" от седем поредни победи във всички турнири. Все пак "биаконерите" остават начело на класирането с 23 точки, но са с мач повече от тима на Интер, който малко по-късно приема Парма.

В срещата не взе участие звездата на Юве Кристиано Роналдо, който получи почивка от Маурицио Сари.

Първата опасна ситуация дойде още във 2-ата минута, когато Зан Махер отправи изстрел от границата на наказателното поле, но той беше спасен от вратаря на гостите Войчех Шчесни.

В 8-ата минута Фредерико Бернардески и Пауло Дибала опитаха да намерят вратата на Габриел, но ударите и на двамата бяха блокирани от играчи на домакините.

Секунди след това играчите на Ювентус претендираха за дузпа за нарушение срещу Емре Джан. Такава не беше отсъдена и отборът на Лече организира контраатака, която обаче завърши със слаб изстрел на Кума Бабакар.

В 13-ата минута и Данило се свлече в наказателното поле, но съдията Паоло Валери отново не отсъди наказателен удар.

Две минути по-късноАлекс Сандро отправи удар по земя, който изглеждаше, че ще излезе в аут, но Гонсало Игуаин засече топката и я прати в мрежата. Попадението обаче беше отменено заради очевидна засада на аржентинеца.

В 22-ата минута шут на Игуаин мина близо до гредата. 180 секунди по-късно и Дибала не успя до ненесе точен изстрел към вратата. Минута след това отново аржентинецът пробва удар, който беше спасен от вратар Габриел.

В 29-ата минута пореден изстрел на Дибала прелетя покрай вратата.

В 42-ата минута и Бернардески опита късмета си, но прати топката в аут.

Пет минути след началото на втората част „биаконерите“ получиха дузпа. След изпълнение на ъглов удар Якопо Петричоне фаулира Миралем Пянич на границата на наказателното поле и след проврека на ситуацията с ВАР съдията отсъди наказателния удар. Дибала се нагърби с изпълнението и не сгреши, откривайки резултата.

В 55-ата капитанът на домакините Марко Манкосу стреля опасно, но Шчесни спаси.

Минута по-късно и Лече получи шанс да изпълни дузпа. Матайс де Лихт игра с ръка в наказателно си поле, а съдията не се посвени да отсъди нарушението. Манкосу изпълни и отбеляза за 1:1.

В 62-ата Бернардески успя да преодолее вратаря, но изстрелът му се отби от страничния стълб.

Три минути по-късно Миралем Пянич беше принудително заменен от Сами Кедира заради контузия в бедрото. На терена се появи още и Хуан Куадрадо на мястото Данило.

В 67-ата минута Марко Калдерони нанесе опасен изстрел с глава, но полският страж на „старата госпожа“ внимаваше и спаси.

В 75-ата Леонардо Бонучи беше изведен сам срещу вратаря след изпълнение на пряк свобаден удар, но изстрелът му мина над вратата.

Две минути след това Дибала опита техничен удар, но отново в аут.

До края на срещата Юве се опита да стигне до трите точки, но в крайна сметка срещата завърше при резултат 1:1. 


ЛЕЧЕ - ЮВЕНТУС 1:1
 
0:1 Пауло Дибала (д) 50'
 
1:1 Марко Манкосу (д) 56'

ЛЕЧЕ (4-3-1-2): Габриел, Мечариело, Росетини, Лучони, Калдерони, Петричоне, Тахцидис, Табанели, Манкосу, Фариас, Бабакар

Старши треньор: Фабио Ливерани

ЮВЕНТУС (4-3-1-2): Шчесни, Сандро, Де Лихт, Бонучи, Данило, Пянич, Бентанкур, Джан, Бернардески, Игуаин, Дибала

Старши треньор: Маурицио Сари