Ювентус може да се похвали с един от най-талантливите спортисти на планетата, но от италианския клуб вече търсят негов заместник. "Старата госпожа" подготвя 260 милиона паунда, за да спечелят някои от най-перспективните футболисти в Европа.

Ювентус осъзнава, че португалската звезда вече е на 34 години и няма да стане по-млада. Затова се оглежда за млади звезди като Килиан Мбапе и Ерлинг Холанд, които биха могли да развият клуба в бъдеще.

19-годишният талант на РБ Залцбург Холанд вече има 20 гола на сметката си и е водещ голмайстор на Шампионската лига със своите шест попадения в турнира.

Мбапе, който спечели Световното първенство с Франция като юноша, печели почитатели още откакто избухна на сцената със своенравното си темпо и решителността си пред вратата.

Президентът на акционерите в Юве - Паоло Айкарди очерта бъдещия 3-годишен план на клуба, който цели да въведе ново поколение звезди.

"Роналдо беше последната точка на план, започнал още преди осем години, когато Мирко Вучинич бе нашата звезда", заяви Айкарди.

"От него до Кристиано имаше различни стъпки: Карлос Тевес, Сами Кедира и т.н. Техните подписи сочат, че Ювентус взима най-големите имена във футбола."

Айкарди заяви, че с подписа на Роналдо през 2018 г. Ювентус се е превърнал в истински европейски гранд и е толкова примамлив, колкото са и Реал Мадрид, Манчестър Юнайтед и Барселона.

Той добави, че подписването с холандската сензация Де Лихт е било първата стъпка от плана за действие на клуба и сега на дневен ред е намирането на „нов Кристиано Роналдо“, който може да печели мачове от нищо.

"Когато Кристиано,  който е №1, пристигна, стана ясно, че вече всеки играч може да избере Ювентус пред Реал Мадрид, Манчестър Юнайтед или Барса. Днес всичко е възможно. Следващата ни идея е да подпишем с новия Кристиано Роналдо, но по-млад вариант."

"Искахме Ювентус да се превърне в световна марка и постигнахме целта си. Нашата визия е Ювентус да просперира като модерна, иновативна и емблематична марка. Мисията ни е да поддържаме спортно лидерство, икономически, финансови и футболни резултати не само в Италия, а и в Европа. Мислим мащабно", завърши Айкарди.