Аталанта беше един от отборите в Серия А в най-добра форма в момента. "Бергамаските" имаха седем поредни мача без загуба, но катастрофираха повече от тежко на "Сан Сиро" срещу Интер. 

"Нерадзурите" изкараха целия си яд върху клетите си гости и ги смляха от бой със 7:1. Аржентинските звезди Мауро Икарди и Евер Банега реализираха по един хеттрик, а младият Роберто Галярдини отбеляза седмото попадение. Ремо Фрьолер отбеляза почетния гол за гостите. 

Какво ще се случи с Аталанта, започна да си личи от самото начало. В 17-та минута след един пряк свободен удар топката се озова у Мауро Икарди след рикошет от стената и аржентинецът откри головата си сметка с безпощаден удар. 

Само шест минути след това аржентинската звезда се разписа и от дузпа в стил "Паненка" за безспорно нарушение срещу него. А в 26-та минута резултатът беше вече класически в полза на Интер, а Икарди оформи хеттрика си. 

Тогава след един корнер топката стигна до Евер Банега, който качи топката на главата на топреализатора на тима си и за него не беше трудност да скъса мрежата от сравнително близка дистанция - 3:0. 

След това дойдоха минутите за Банега да бъде реализатор. В 31-та минута поредната супер контра на "нерадзурите" завърши с пас на Антонио Кандрева около точката на дузпата за аржентинеца и той се разписа за 4:0. 

А в 34-та минута разгромът вече беше наличен. И този гол беше като близнак на предишния, в смисъл такъв, че пак Кандрева проби до аутлинията и центрира към непокрития Банега, който скъса мрежата за 5:0. 

Преди почивката "бергамаските" все пак успяха да върнат едно попадение. След хубав самостоятелен пробив Ремо Фрьолер прати топката неспасяемо в мрежата на домакините и намали на 1:5 в 42-та минута. 

Но мизерията за Аталанта продължи и след почивката. Макар и на по-ниски обороти, Интер не спираше да се забавлява на гърба на жалкия си противник. И в 52-та минута резултатът набъбна на 6:1. Тогава Банега направи втората си асистенция в мача и намери непокрит Галярдини, който прониза мрежата за шести път. 

Крайният резултат беше оформен именно от Банега, който оформи хеттрика си в 68-та минута, когато изстреля истински снаряд от пряк свободен удар и всичко свърши при болезненото 7:1 в полза на Интер. 

Така "нерадзурите" изместиха съперника си от четвъртата позиция и вече са на нея с 54 точки. След победата и на Лацио пък, Аталанта се свлече до шестото място с 52 точки и прекрасната му серия намери своя край по най-жестокия начин.