Фиорентина по всичко изглежда само ще доиграва за удоволствие сезона в Серия А. "Виолетовите" изпуснаха един от последните си влакове за място в Топ 6, след като не успяха да победят прекия си конкурент за евротурнирите Аталанта. 

В Бергамо двата тима направиха скучновато нулево реми и в крайна сметка домакините са по-щастливи, защото опазиха четвъртата си позиция, макар и преди изиграването на останалите мачове от кръга. 

Този мач предложи повече битка, отколкото красиви положения пред двете врати. Точните удари към двете врати бяха едва пет, като повече от тях бяха за "бергамаските", но нито един от тях не се превърна в попадение. 

Още от самото начало на битката се видя, че тя ще предложи предимно борба в центъра. Зрелищните моменти пред вратарите липсваха, а първото истински сериозно положение дойде чак след половин час игра. 

Тогава Гонсало Родригес от състава на Фиорентина беше намерен добре в наказателното поле и стреля с глава, но ударът му беше избит с вещина от стража на Аталанта Етрит Бериша. 

Равностойната битка продължи и в минутите след това. Нещо като възможности се откриха пред Борха Валеро и Гонсало Родригес от състава на гостите, както и пред Андреа Петаня и Алехандро Гомес за домакините от Бергамо. 

Те могат да съжаляват, че не изковаха успеха в самия край, когато в 78-та минута Петаня изстреля хубаво воле от наказателното поле, но стражът на Фиорентина се намеси подобаващо и изби. 

Така в крайна сметка двата тима взеха само по точка от този мач и Аталанта вече има 52 в актива си на четвъртата позиция. Гостите от Флоренция са едва осми с 42 точки и имат планина за изкачване, ако искат да се намесят в Топ 6.