Расистки обиди от трибуните на мача Каляри - Милан (0:1) са запалили искрата на терена, която предизвика меле на терена между футболисти и треньори на двата отбора. Веднага след края на двубоя вратарят на "росонерите" Майк Менян с жест показа на феновете на домакините, че не чува подмятанията им. Той и съотборникът му  Фикайо Томори са били обект на расистки обиди, разкри старши треньорът на "росонерите" Стефано Пиоли. 

„Този кръг в Серия А беше посветен на борбата с расизма, но все още предстои да извървим дълъг път и трябва да продължим битката заедно“, заявиха от лагера на Милан.

„Майк ми каза, че е чул обиди от сектора зад вратата. Той за първи път реагира така, значи нещо се е случило. Томори ми каза същото нещо. Такива неща не трябва да се случват. Никой не ги заслужава“,  коментира Стефано Пиоли пред DAZN.
 
Часове по-късно 26-годишният Менян отговори на расистките обиди в социалните мрежи. Французинът публикува в Инстаграм снимка на маймуна, показваща среден пръст, както и своя снимка от мача, на която стои пред трибуните и си запушва ушите.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @mmseize

Футболистът на Каляри Жоао Педро, който заедно със Златан Ибрахимович, бе най-активен в разправията, заяви, че не е чул обидите на феновете. Наложи се директорът на Милан Паоло Малдини да слиза от трибуните, за да охлади страстите.

„Не съм чул нищо. Това е доста деликатна тема, но аз съм буквално по средата на терена през цялото време. Ситуацията не е приятна, но съм тук от осем години и ще защитя феновете, защото не съм чул нищо“, коментира Педро.