Каляри загуби с 0:1 от Милан на „Сардиния Арена“ в късния двубой от съботната програма на 30-ия кръг в Серия А. Единственото попадение бе дело на Исмаел Бенасе половин час преди края на мача. 

Gulliver/GettyImages
58 снимки

С победата "росонерите" остават лидер с актив от 66 точки, докато Каляри е над чертата с 25 пункта.

Гостите стартираха по-агресивно и упражниха преса в началните минути. В 7-ата минута Рафаел Леао свали топката към Оливие Жиру. Нападателят отправи удар, но не успя да насочи кълбото и го прати в аут.

Малко по-късно далечен изстрел на Франк Кесие срещна дянсната греда, а в следващата ситуация Брахим Диас получи в наказателното поле, след което стреля покрай левия страничен стълб. "Росонерите" продължиха да притискат съперника си, но удар на Жуниор Месиас в 21-ата минута бе спасен от Алесио Краньо.

В 60-ата минута Милан откри резултата. Гостите организираха многоходова атака, която завърши с подаване на Оливие Жиру към Исмаел Бенасер, който с красив удар от въздуха в долния десен ъгъл реализира.

Малко преди края на срещата "росонерите" имаха отлична възможност да удвоят преднината си, след като Оливие Жиру бе изведен великолепно от Анте Ребич. Французинът остана сам срещу Алесио Краньо, но пропусна да отбележи.

До края на двубоя Милан търсеше втори гол, но не успя да преодолее Алесио Краньо. Въпреки това "росонерите" стигнаха до важен успех в битката за Скудетото.

В края на срещата се стигна до сериозни сблъсъци между двата щаба, като дори се намеси и полиция.

КАЛЯРИ - МИЛАН 0:1

0:1 Исмаел Бенасер 60'

КАЛЯРИ: Краньо, Голданига, Ловато, Алтаре, Беланова, Марин, Граси, Ликоянис, Далберт, Педро, Паволети

Треньор: Валтер Мадзари

МИЛАН: Менян, Калабрия, Калюлю, Томори, Ернандес, Бенасер, Кесие, Месиас, Диас, Леао, Жиру

Треньор: Стефано Пиоли

Гл. съдия: Марко Ди Бело

Стадион: "Сардиния Арена", Сардиния