Ювентус буквално разпиля Сасуоло при домакинството си от 23-ия кръг на Серия А. „Бианконерите“ победиха с гръмкото 7:0 и така записаха седма поредна победа в шампионата. Хеттрик направи нападателят Гонсало Игуаин, а още две попадения добави Сами Кедира. Алекс Сандро и Миралем Пянич бяха точни по веднъж.

Така „Старата госпожа“ събра 59 точки в актива си и излезе на върха в класирането, поне до изиграване на двубоя на преследвача ѝ. По-късно тази вечер Наполи е гост на Бенвенто и при успех ще мине на една точка пред „черно-белите“.

Същевременно Сасуоло е на 15-ата позиция с 22 точки.

Юве имаше категорично превъзходство във всички аспекти. „Бианконерите“ владееха повече топката и създадоха по-чистите ситуации в мача, а преимуществото им доведе и до четири безответни попадения.

Домакините упражниха натиск още в началните минути на срещата и така в осмата първата по-интересна ситуация бе факт. Сами Кедира се нагласи и стреля от границата на наказателното поле, но Андреа Консигли имаше време да реагира и да избие в корнер. Така след изпълнението му, последва разиграване в пеналта и минута по-късно първият гол бе факт. Настъпил хаос в наказателното поле на Сасуоло позволи на Алекс Сандро  да отправи удар, който порази целта – 1:0.

В 24-ата минута преднината на „Старата госпожа“ набъбна на 2:0. Алекс Сандро центрира изключително прецизно от корнер отляво на вратата на Консигли. Топката намери отлично Сами Кедира, който заби второ попадение.

Три минути след това отново Кедира бе в прегръдките на съотборниците си. Миралем Пянич се пребори добре в средата на терена и изведе превъзходно бившия полузащитник на Реал Мадрид. Кедира изскочи отдясно и излезе очи в очи с Консигли, за да оформи класиката – 3:0.

Головият рецитал на шесткратния шампион на Италия през първата част обаче не спря. Така в 38-ата минута падна и четвърти гол. Кедира върна жеста на Пянич и след като спря центриране отляво по атаката в пеналта, върна назад към Пянич, който от дъгата шутира неспасяемо за 4:0.

След почивката срещата се развиваше сравнително спокойно поне до 63-ата минута, когато играчите на Ювентус спретнаха нова чудесна атака за пети гол в двубоя. Клаудио Маркизио овладя добре пред дъгата на наказателното и без да губи време продължи надясно, където Гонсало Игуаин пое умело и нанесе страхотен изстрел от около 15-16 метра - 5:0.

Игуаин записа и втори гол на сметката си в 74-ата минута. Аржентинецът получи впечатляващо извеждащо подаване отдясно, нахълта мигновено в пеналта и след като залъга отбраната, мушна топката в мрежата за 6:0.

Гонсало Игуаин оформи хеттрик, както и крайното 7:0 в 83-ата минута, когато след домакинска многоходова атака, получи на границата на вратарското поле и с техничен удар под диагонал постави точка на голеадата.

Ето и още резултати:

Верона – Рома 0:1

Аталанта – Киево 1:0

Болоня – Фиорентина 1:2

Каляри – СПАЛ 2:0

Удинезе – Милан 1:1