Фиорентина срещна сериозни затруднения при визитата си на борещия се за оцеляване отбор на Фрозиноне, а двубоят от 30-ия кръг на Серия А, който се игра на стадион „Матуза“ завърши 0:0.

Александър Тонев се завърна в игра за Фрозиноне, след като се появи на терена в 74-та минута на мястото на Чофани. Българският футболист се завърна в игра след лечение от контузия.

Фрозиноне можеше да излезе напред в резултата в 27-та минута, когато Оливер Крагъл стреля опасно в 27-та минута, но Татарушану внимаваше и спаси.

В добавеното време на първата част Никола Калинич можеше да порази целта, но след удара му топката срещна десния стълб на вратата на Фрозиноне.

Вратарят на домакините Никола Леали направи решаващо спасяване в добавеното време на първата част, след като отрази удара на Борха Валеро.

В последните секунди на първата част след удара на Борха Валеро топката срещна напречната греда.

Никола Калинич нанесе хубав удар с глава в 56-та минута, но Леали внимаваше и спаси.

Фрозиноне можеше да стигне до успеха в 82-та минута, когато след удара на Крагъл топката срещна напречната греда.

Александър Тонев можеше да донесе успеха за домакините в 82-та минута, когато стреля, но Татарушану демонстрира чудесен рефлекс и спаси.

Фиорентина остава на четвърта позиция след това равенство, като има 55 точки и пропусна невероятна възможност да намали изоставането си от третия Рома само на три точки, след като „римските вълци“ и Интер завършиха 1:1 в дербито на „Олимпико“, което се игра в събота. „Нерадзурите“ в същото време останаха на пета позиция също с 55 точки. Фрозиноне остава в зоната на изпадащите с 27 точки, като заема деветнайсто място.

Карпи постигна изключително важна победа с 2:1 като гост на Верона и се измъкна от зоната на изпадащите, като изпрати там отбора на Палермо.

Сасуоло и Удинезе завършиха 1:1, докато Сампдория отстъпи с 0:1 при домакинството си на Киево и остава в опасна близост до зоната на изпадащите.