Фиорентина най-после сложи край на ужасяващата серия от мачове без успех. В последните два месеца и половина "виолетовите" нижеха загуби и равенства и наредиха осем поредни битки без победа, но срещу Емполи прекратиха това. 

На своя "Артемио Франки" тимът от Флоренция надделя с 3:1 и най-после сложи усмивки на лицата на феновете си след дългия период на тягостно очакване на трите точки. Макар че те пак трябваше да чакат поне час, за да поведат в резултата. 

Защото Раде Крунич даде аванс на гостите в средата на първата част, но преди почивката Кевин Миралас изравни. Чак час след началото Джовани Симеоне направи пълния обрат, а Браян Дабо сложи точка на спора в 78-та минута. 

Мачът започна двуостро, като още в началото Франческо Капуто пропусна страхотен шанс за гостите. Гол на Фиорентина пък беше отменен заради засада в 19-та минута след намеса на системата ВАР, а малко след това изстрел на Витор Уго мина на сантиметри от гредата на Емполи. 

И когато домакините налитаха да отбележат, получиха поредния евтин гол от началото на сезона. Те проспаха един пробив на Франческо Капуто по фланга и подаването му успоредно на голлинията за Раде Крунич, който нямаше как да сбърка от такава дистанция и направи 1:0 в 24-та минута. 

Федерико Киеза направи страхотен пропуск за флорентинците четвърт час по-късно, но в крайна сметка те стигнаха до изравняването преди почивката. В 40-та минута Джовани Симеоне намери по прекрасен начин Кевин Миралас пред наказателното поле, белгиецът нахлу и стреля мощно под гредата за 1:1. При този резултат дойде и почивката. 

След подновяването на играта домакините бяха решени на всичко да стигнат до пълния обрат. И го сториха час след началото на мача. Кристиано Бираги центрира страхотно и Джовани Симеоне с глава прониза мрежата за 2:1. 

Само две минути след това Федерико Киеза можеше да реши всичко, но ударът му от изгодна позиция беше спасен от вратаря. Но третият гол, който сложи точка на спора, падна. Това се случи в 78-та минута и тогава стана 3:1. 

В тази ситуация Брайън Дабо направи страхотен пробив от центъра, стигна пред наказателното поле и изстреля снаряд, който се оказа неспасяем за вратаря. Така резултатът беше оформен и Фиорентина се поздрави най-после с победата. 

С нея "виолетовите" събраха 22 точки и са все още в подножието на местата в зона Европа. Емполи е с 16 точки и все още диша спокойно над опасната зона, от която го делят цели пет точки. Там сега последен е Болоня. 

Резултати от ранните мачове в Серия А в неделя: 

СПАЛ - Киево 0:0

Фиорентина - Емполи 3:1

Фрозиноне - Сасуоло 0:2

Сампдория - Парма 2:0