Фиорентина победи с 3:2 Удинезе в мач от петия кръг на Серия А. „Виолетовите“ заслужиха успеха, но в заключителните минути на двубоя потрепериха, след като гостите намалиха резултата.

Домакините откриха резултата в 11-ата минута, след като Кристиан Бираги овладя в наказателното поле и продължи по земя към нахлуващия на скорост Гаетано Кастровали, който засече в мрежата на Николас.

В 21-ата минута „виолетовите“ удвоиха преднината си. Този път в асистент се превърна авторът на първото попадение в двубоя. Гаетано Кастровали центрира на далчената греда, където Никола Миленкович засече с глава.

Удинезе успя да върне едно попадение в заключителните минути на първото полувреме, когато Стефано Окака засече с глава отблизо.

В началото на второто полувреме Фиорентина отново поведе с два гола. Гаетано Кастровали нахлу в наказателното поле и с техничен удар реализира красиво в горния ляв ъгъл на Николас.

В 86-ата минута Стефано Окака за втори път реализира във вратата на Бартоломей Драговски, но „фриуланите“ не успяха да стигнат до ново попадение и домакините спечелиха трите точки.

По този начин Фиорентина се изкачи на десетата позиция с актив от седем точки, докато Удинезе е 18-ти с три.