Фиорентина и Рома направиха равенство 1:1 в дербито от 11-ия кръг на Серия А, което се игра на стадион „Артемио Франки“. „Виолетовите“ могат да съжаляват повече за пропуснатата възможност да се поздравят с победата. Равенството още по-усложни положението на двата отбора.

На трибуните на "Артемио Франки" бе легендата на аржентинския футбол Габриел Омар Батистута, който през своята невероятна кариера игра, както за Фиорентина, така и за Рома. 

Фиорентина организира добра атака в 17-та минута, когато Кевин Миралас комбинира с Джовани Симеоне, който стреля от дъгата на наказателното поле на Рома, но топката премина встрани от левия стълб на вратата на Робин Олсен.

Рома направи страхотен пропуск в 21-та минута. Алесандро Флоренци изведе Един Джеко сам срещу Албан Лафон. Босненският нападател не успя да преодолее френския вратар на Фиорентина.

Играчите на Рома допуснаха много груба грешка в своята половина в 30-та минута, от което се възползва Джовани Симеоне. Аржентинецът излезе сам срещу Робин Олсен, след което се опита да го финтира и падна в наказателното поле на „джалоросите“. Съдията Лука Банти с помощта на ВАР свири дузпа за Фиорентина, но решението на арбитрите е много дискусионно. Наказателният удар бе реализиран от Жордан Верету в 32-та минута и „виолетовите“ поведоха в резултата.

Рома можеше да изравни резултата в 36-та минута, когато Миленкович за малко не си отбеляза автогол, а топката се спря в гредата.

Дзаниоло отправи опасен удар от границата на наказателното поле на Фиорентина в 52-та минута, но Лафон внимаваше и спаси.

Едимилсон Фернандес отправи опасен удар в 56-та минута, а топката премина встрани от десния стълб на вратата на Олсен.

Фиорентина организира много добра атака в 58-та минута. Енрико Киеза направи двойно подаване с Бенаси, след което пусна към Джовани Симеоне на празна врата, но аржентинецът не очакваше подаването. Все пак топката бе настигната от Жерсон, който стреля от малък ъгъл, а Олсен се намеси и изби в корнер.

Рома успя да изравни резултата в 85-та минута, когато след центриране в наказателното поле на Фиорентина, Албон Лафон излезе неразчетено и не успя да избие убедително топката, а я прати в краката на Алесандро Флоренци, който отблизо не пропусна да вкара.

Рома можеше да осъществи пълен обрат във втората минута на добавеното време на мача. Пред Един Джеко се откри отлична възможност и той стреля от дъгата на наказателното поле на Фиорентина, но Лафон внимаваше и успя да избие в корнер.

Това е трето поредно равенство за Фиорентина в Серия А и второ за Рома.

„Виолетовите“ са шести с 16 точки, а „римските вълци“ са седми със същия актив от точки.