Привържениците на Лацио явно не могат да изневерят на себе си, въпреки случилото се в последните дни и горещите молби от ръководството на клуба...

Преди мача срещу Болоня играчите на "орлите" носеха фланелки с образа на Ане Франк и надпис "Не на антисемизма" с цел да покажат своето разграничение с ултрасите, които облепиха "Стадион Олимпико" в стикери на Ане Франк с фланелка на Рома.

Тифозите на Лацио сътвориха огромен антисемитски скандал

Босът на Лацио: Изпращам по 200 фена годишно в Аушвиц!

Това обаче не попречи на тифозите да отправят постоянни фашистки скандирания и жестове по време на двубоя с Болоня, спечелен с 2:1.

Пета поредна победа за Лацио в Серия А

В дните преди това феновете от организираните групи така и отказаха да се извинят за безвкусната шега с еврейското момиче, чийто дневник е един от символите на ужаса по време на Втората световна война.

Босът на Лацио се наигра яко покрай антисемитския скандал

Опитите на президента Клаудио Лотито да успокои ситуацията също не бяха особено успешни. Лотито посети синагога, където се разграничи от действията на ултрасите, но след това бе заснет как нарича посещението си "маскарад". След това пък в телевизионно интервю погрешка каза, че е посетил джамия вместо синагога, оплитайки в едно две различни религии.

Иначе в този кръг на Серия А всички играчи дават копия от дневника на Ане Франк на децата, които ги съпровождат на терена, а на високоговорителите се прочита пасаж от написаното от Франк.

Феновете на Лацио обаче нарочно влязоха на стадиона по-късно, когато пасажът вече бе прочетен, а след това започнаха със своите фашистки песни и поздрави.

В Серия А ще четат дневника на Ане Франк