Дженоа се затвърди като един от най-тежките съперници на хегемона Ювентус в последните години. "Грифоните" отново не се поколебаха да лепнат звучна плесница на шампиона и победиха с 3:1 на своя "Мараси". 

Развръзката в този мач дойде още преди почивката, когато синът на Диего Симеоне - Джовани, прониза два пъти Джиджи Буфон, а още преди 30-та минута и Алекс Сандро си вкара автогол, за да се зададе тежкото поражение на отбора му. Едва в края Миралем Пянич намали за Юве, но това беше всичко. 

Още от самото начало си пролича кой ще е доминаторът в този мач. Още при първата си атака генуезците излязоха сами срещу Буфон, като стражът на "старата госпожа" на три пъти спаси ударите на излезлите срещу него Лука Ригони и Джовани Симеоне. Едва при четвъртия си опит младият аржентинец преодоля ветерана и откри резултата в 3-та минута. 

В 13-та минута резултатът вече стана 2:0 в полза на домакините. Тогава страхотен пробив направи Дарко Лазович и центрира в наказателното поле, където качи топката на главата на Джовани Симеоне и той с удар в далечния ъгъл на Буфон направи 2:0. 

Но Дженоа не се отказа да търси още попадения в мрежата на "бианконерите", въпреки вече комфортната си преднина. Удар на Лукас Окампос в 23-та минута мина на сантиметри над гредата, а Буфон изглеждаше безпомощен. 

Но и направилият силен мач ветеран нямаше какво да направи в 29-та минута, когато резултатът стана класически. Тогава след поредната слаба намеса на защитата на Юве Ригони стреля, Алекс Сандро опита да изчисти топката, но я прати в мрежата си и резултатът набъбна на 3:0. 

До почивката гостите от Торино не знаеха къде се намират и така и не можаха да дадат отпор на надъхания си съперник. И в крайна сметка повече попадения не паднаха в тези минути. 

След подновяването на играта "бианконерите" живнаха и погледнаха по-смело напред. Сами Кедира изпусна хубава възможност в 52-та минута, а след това Пянич, Марио Манджукич и Ернанес не можаха да намерят целта от страна на гостите. 

Те все пак стигнаха до почетно попадение в 82-та минута. Тогава Миралем Пянич получи право да изпълни пряк свободен удар на около 20 метра от вратата и така завъртя топката, че вратарят нямаше как да я спаси - 1:3. 

Но това беше всичко в този мач и Дженоа се поздрави с пореден успех над шампиона, при това по убедителен начин. Но въпреки поражението, Ювентус остава на върха с 33 точки, с четири повече от преследвача Милан. Домакините пък вече са 9-и с 19 точки. 

Всички резултати от ранните неделни мачове в Италия: 

Палермо - Лацио 0:1

Болоня - Аталанта 0:2

Каляри - Удинезе 2:1

Кротоне - Сампдория 1:1

Дженоа - Ювентус 3:1