Черната серия за Палермо сякаш няма край. Сицилианците записаха седма поредна загуба в Серия А, като сега преклониха глава пред Лацио на своя стадион "Ренцо Барбера". 

За домакините цял мач игра българският национал Ивайло Чочев, но и той не успя да помогне загубата да бъде избегната. Палермо падна с 0:1, като това беше и вече 9-и пореден двубой без победа за "розовите". 

Още от началото римските "орли" тръгнаха напред в търсене на гола и победата. И имаха няколко много хубави шанса за това. В 20-та минута Чиро Имобиле проби и стреля на сантиметри встрани от лявата греда. 

В следващата атака отново бившият нападател на Торино и Борусия Дортмунд се озова на стрелкова позиция, но този път ударът му срещна напречната греда. Но този натиск на гостите нямаше как да не донесе до гол. 

В 31-та минута при една страхотна контра топката стигна до Душан Баста, който проби до самата аутлиния и от там той върна около дузпата, където непокрит беше Сергей Милинкович. Неговият изстрел мина между краката на вратаря и топката се оплете в мрежата - 1:0.  

Малко след това Палермо можеше да изравни, но Илия Несторовски не можа да преодолее вратаря Томас Стракоша. До почивката Стефан Раду за Лацио и отново Несторовски за Палермо пропиляха по един шанс и така почивката дойде с гол аванс за "орлите". 

След подновяването на играта гостите бяха далеч по-активният тим и не дадоха повод да се мисли, че може да изпуснат победата. Имобиле и Марко Пароло направиха пропуски, а задачата на домакините стана още по-тежка в 85-та минута, когато с директен червен картон беше изгонен Хеанкарло Гонсалес. 

В крайна сметка попадения нямаше и така Лацио се сдоби с ценните три точки в борбата си за Топ 3. Временно римляните излязоха трети с 28 в актива си, а Палермо е предпоследен със само 6 точки.