Болоня поднесе страхотен подранил коледен подарък на феновете си с победата си в гостуването на Киево. Тимът изкова трите точки в зрелищна битка с инфарктен завършек и ги подпечата с победен гол в 90-та минута за 3:2. 

В този мач имаше всичко - много голове, късна развръзка и червен картон, след който Киево изравни, но с човек по-малко гостите изковаха успеха в заключителните моменти. А героят беше Матиа Дестро. 

Именно той даде началото на шоуто на "Бентегоди". Още в 4-та минута засече с глава центриране от корнер на Симоне Верди и прониза мрежата за 1:0. Последваха пропуски на Ладислав Крейчи от Болоня и Фабрицио Качаторе от Киево преди да дойде изравняването. 

То стана факт в 32-та минута. Тогава Валтер Бирса центрира страхотно от корнер и качи топката на главата на Роберто Инглезе и той беше безкомпромисен за 1:1. Последваха интересни минути и пред двете врати до края на първата част, но Качаторе пропусна за домакините, а Верди за гостите. 

Болоня обаче отново стигна до преднина малко след подновяването на играта. В 50-та минута Адам Масина стреля от дистанция, но вратарят на "летящите магарета" изби. Топката обаче попадна на крака на Симоне Верди и от близка дистанция той просто не сбърка - 2:1 за гостите. 

Последва равностойна игра и не се виждаше как Болоня можеше да изпусне успеха. Но тимът сам си усложни задачата, след като в 81-та минута Андреа Поли си изпроси по най-глупавия начин втори жълт картон и направи последните минути интересни. 

И Киево се възползва от численото си превъзходство почти веднага. В 85-та минута Фабрицио Качаторе отбеляза страхотната си игра в мача с попадение, след като направи страхотна самостоятелна акция и с прецизен удар от наказателното поле препарира вратаря за 2:2. 

"Летящите магарета" се виждаха с точката, но я изпуснаха по най-наивния начин. В продължението на мача защитата на домакините направи досадна грешка, която позволи на Матиа Дестро да се разпише за крайното 3:2. 

Всъщност драмата щеше да е пълна, ако в 94-та минута на двубоя не беше отменен гол на Качаторе за 3:3 заради засада. В крайна сметка Болоня си тръгна с трите точки и вече е с 24 в актива си, мечтаейки за евротурнирите. Киево е с три по-малко в средата на таблицата.