Аталанта потрепери, но не допусна изненада срещу опашкаря Дженоа в мача от 16-ия кръг на Серия А. “Грифоните” рано-рано откриха резултата с гол на Андреа Бертолачи в 4-ата минута на срещата. Йосип Иличич обаче успя да възстанови равенството в секунди преди края на първата част, а Андреа Масиело изведе бергамаските до пълен опрат с попадение в 52-ата минута на срешата.

Така Аталанта се изравни по точки (23) с Торино, нареждайки се на осмата позиция в класирането. Дженоа пък остава 16-и с 13 точки.

Домакините откриха резултата още в четвъртата минута. Бертолачи получи чудесно успоредно подаване близо до границата на наказателното поле и от там изпрати куршум във вратата на гостите за 1:0.

Изравнителното попадение падна секунди преди края на първите 45 минути. Андреа Петаня нахлу отдясно и пусна към връхлитащия в наказателното поле Йосип Иличич, който овладя добре, а след това със силен шут изпрати топката в горния десен ъгъл на вратата на “грифоните”.

По-малко от 10-ина минути бяха нужни на бергамаските да осъществят пълен обрат в срещата. В 52-ата минута отново Иличич бе в основата на попадението, след като изпрати остра топка от пряк свободен удар в наказателното поле, където след сериозно разбъркване Масиело успя да мушне с глава кълбото в мрежата.