Вратарят на българския национален отбор Ники Михайлов даде интервю пред Гонг. В момента той търси най-добрия вариант за продължаване на своята кариера. Михайлов вече е възстановен от травма, която бе излекувана от доктора на Байерн Мюнхен и Германия – Мюлер-Волфарт.

„Вече съм добре, физически се чувствам добре. Причината да не почна подготовка с Верона бе моята травма. Възстановяването все още протичаше. Добрата новина дойде онзи ден, бях в Германия и минах резонанс. Докторът на Байерн Мюнхен и Германия Мюлер-Волфарт каза, че вече съм напълно възстановен. Вече мога да тренирам сериозно физически и да влизам в процеса на отбора. Утре заминавам за Верона. В следващите две седмици ще тренирам с кондиционния треньор по два пъти на ден. След което вече почвам и вратарски тренировки“, сподели вратарят.

„Доста неща се изписаха. С доста отбори преговаряхме, а и в момента преговаряме. Мениджърът ми Лъчо Танев беше дал интервю и каквото е сметнал за добро, вече го е казал. Мога да отбележа, че преговаряме с няколко клуба. Дестинациите са различни. Някои по-добри като ниво на отбора и първенството, други с по-добри финансови оферти. Някои от предложенията не ни допаднаха. Говоря за мен, баща ми и мениджъра ми. Ние не искаме да повтаряме грешката от миналата година, за която се е говорило доста. Много е важно следващата крачка да бъде точна и правилна. Преди месец направих 26 години. Все още съм в една много добра възраст за вратар. Не бива да отида в грешно първенство или отбор. Ако исках просто да не бъда във Верона, вече щях да съм си намерил отбор. Най-важно беше да се възстановя физически, защото това е най-важното, а и това е най-добрата новина в момента. Остава месец, в който да преценя, кое е най-доброто за моето бъдеще“, продължи Николай Михайлов пред Гонг.

„Имаше опция да отида в УФА, но поради една или друга причина - отказах. Този клуб имаше интерес, но сметнах, че не е добре за моето развитие. Искам нещо по-добро, някой клуб, който е една идея по-добър, може и в същото първенство. Има интерес от там, а също и от Турция и Испания, мениджърът ми вече призна за това. Ще видим как ще се развият нещата в следващия месец“, сподели още вратарят на България и Верона.

„Сега е важно да вляза в перфектна форма. Говоря за физическа, защото за другото ще ми трябва време и няколко контроли. Играе ми се в нормален европейски отбор, който да е стабилен както финансово, така и като форма в своето първенство. Толкова много ми се играе, защото изгубих настроението за футбол в последните месеци. Бях в перфектна ситуация, защото три години бях титуляр в Твенте, а след това положението във Верона не ме задоволяваше. Липсват ми мачовете, няма значение къде точно ще играя. Ако исках да играя за пари щях да съм в Израел, Казахстан или Азербайджан. Мисля, че все още мога да гоня европейските върхове. Вече поотраснах. Няма значение дали ще е Италия, Испания, Франция... С Верона съм се разбрал, ще ме пуснат без пари, което е нормално след всичко, което се случи. Най-важното е, че съм здрав, защото ако си контузен, няма да има значение, къде играеш. Дали е Верона, дали е Левски. Не бях пълноценен в последно време, но вече съм здрав. Работим здраво и в следващия месец ще се види, къде ще играя“, завърши Михайлов пред Гонг.