Българският национал Николай Михайлов даде интервю за Гонг в края на сезона, който не беше успешен за вратаря. През лятото се очаква вратарят да напусне Верона и да подпише с нов тим.

„Ситуацията е такава, каквато беше още от началото. Ако мога да бъда по-директен, спортният директор на Верона ни подведе. Както мен, така и моя мениджър. Вратарят там беше в клуба от 4-5 години. Още от втория месец имах обтегнати отношения с треньора на Верона. Ситуацията беше такава, че нямаше как да се боря за мястото си. Те са искали да се запасят с добър, млад вратар, който умее да пази под напрежение, ако се случи нещо с техния вратар по време на сезона. Това не ме задоволяваше по никакъв параграф и още на втория месец имахме големи неразбирателства с треньора. През цялата година се стараех да поддържам една добра спортна форма. Януари месец имах две-три възможности за отбори, в които да мина под наем, но нещата не се получиха. Някои от тях бяха свързани с клубове, които се борят да не изпаднат, смятам че стана по-добре, че не приех тези предложения, защото получих едно възпаление на прешлен, което трябваше да лекувам. Остават още две-три седмици от лечението и ще съм напълно възстановен. Прешленът ми вече ще е в оптимално състояние“, сподели Николай Михайлов пред Гонг.

„Преминаването във Верона беше прибързана и грешна крачка. Годината е нулева за мен. Сега пред мен е предизвикателството да намеря добър отбор за моето бъдеще. В живота явно има баланс, защото се разделих не много професионално с Твенте. Бях ги вдигнал на мушката, защото смятах, че съм стоял там много време и трябва да си тръгна. Може би заради това допуснах и грешка. Няма вариант да се върна в Холандия. Аз съм такъв, че когато затворя една страница, било то във футбола, бизнеса или живота, няма връщане назад. Няма да играя в Холандия за друг отбор освен Твенте, както не бих играл и за друг отбор в България освен Левски. Това е моят отбор, не бих приел друго предложение дори и в бъдеще“, призна юношата на „сините“, който се оформи като вратар в Твенте.

„Интерес не липсва. Три години пазих на високо европейско ниво в Холандия. Все още съм на 25 години, което е една млада възраст за вратар. Направих моето име, всички знаят фамилията Михайлов. Интерес има от Европа, говоря за водещите държави, а също така и първенства като Турция и Русия“, добави вратарят.

„Верона е много добро семейство. Хубав е и градът, съотборниците са много добри, но отношението на клуба не е същото. Исках да играя година-две в Серия А, а после да направя следващата крачка, но не се получи така. Вината е моя, както и на мениджъра ми, но ние сме говорили за това. Не трябва да правим такива прибързани неща, подвластни на напрежението“, обясни Михайлов.