Треньорът на Милан Винченцо Монтела защити своите футболисти след третото им поредно поражение в Серия А. След загубата с 0:1 у дома от Сампдория наставникът на „росонерите“ заяви, че кризата в отбора му се наблюдава само при резултатите, но не и в играта на терена.

И Сампдория разкри Милан

Поражението на „Сан Сиро“ стана факт, след като Габриел Палета препъна Фабио Куалярела в наказателното поле, а Луис Муриел реализира дузпата в 71-ата минута.

„Това е футболът и за нас остават съжаленията след добрата работа и създадените положения“, коментира Монтела. „По отношение усилията и принципите на играта, не мога да се оплача. Очевидно е обаче, че трябва да подобрим завършващия удари и решенията при финалния пас.“

„Резултатът е тежък, но трябва да продължим да вярваме в себе си и в нашата философия. Сампдория е добър отбор, но до попадението си те на практика нямаха голово положение. Грешката може да дойде по всяко време.“

„Нужно е да бъдем по-добри в атака, но няма кой да отрече, че създаваме положения. Това е един от тези мигове, в които трябва да говорим по-малко и да работим повече. Включвам и себе си. Убеден съм, че това е просто фаза, а по-добрите времена са пред нас“, допълни Монтела.