Милан продължава слабото си представяне в Серия А, след като допусна нова загуба в шампионата. Футболистите на Винченцо Монтела паднаха с 0:1 у дома срещу Сампдория. Единственият гол вкара Луис Муриел от дузпа в 70-ата минута. Първото полувреме бе скучно и не предложи много интересни моменти за феновете по трибуните. Гостите направиха няколко плахи опита за гол, но без успех.

Пашалич и новото попълнение Жерард Деулофеу се отчетоха с анемични удари за Милан. След подновяването на играта домакините наложиха натиск и създадоха няколко интересни ситуации пред Вивиано. В 48-ата минута Деулофеу отправи отличен удар, но топката се отби в гредата. Дойде ред и на Карлос Бака да опита своя шанс. Колумбиецът с атрактивен удар стреля в страни от целта. В 59-ата минута Пашалич бе оставен непокрит, но стреля встрани.

Сампдория се възползва от грешка в защитата на домакините в 70-ата минута. Кристиан Сапата сбърка и подари топката на Куалярела, който бе повален от Палета в наказателното поле. Съдията Гуида отсъди дузпа, която бе превърната в гол от Луис Муриел. В заключителните минути Милан тръгна да изравнява, но Вивиано демонстрира класа. Най-чистото положение бе две минути преди края, когато резервата Лападула бе оставен сам и отново не последва гол за "росонерите". /БТА