Рамон Мончи потвърди, че има оферти от Англия и Франция, но най-сериозният интерес към него е от страна на Рома.

„Никога няма да работя в друг отбор в Испания, освен в Севиля. От Рома проявява интерес към мен. Това е факт. Водя разговори с тях, но това не е единствената оферта, която имам“, коментира Мончи в интервю за радио „Cadena SER“.

„Ако в бъдеще Севиля има нужда от каквото и да било от мен, ще съм на линия да помогна. За мен е невъзможно да отида в друг отбор от Ла Лига – аз съм севилист”, добави той.

„Рома е клубът, който най-силно ме иска, а и е готов да ме изчака. Имам и други предложения от Франция и Англия, макар че не изглеждат така съвършени. Изслушах ги, казах им как работя. Рома е проект, който ми се нрави. Градът е хубав, макар че последния път като отидох там, ни вкараха шест гола”, продължи спортният директор.

Севиля официално потвърди раздялата с Мончи

„Най-много ми струваше, и дори ме накара да се разплача от усещането за безпомощност, трансферът на Кевин Гамейро от Пари Сен Жермен. Трябваше да водим изтощително дълги преговори и положението постоянно се променяше. Това ми изпи силите. Дори и когато играчът вече бе пристигнал в Севиля да приключим сделката.”

Мончи призна за преговори с Рома, но не изключи и друга възможност

„Де Йонг бе вече пристигнал в Севиля и опознаваше града, а когато се връщах от преговорите, ни каза изведнъж, че отива в Хамбургер. С Робин ван Перси бях отишъл да подпиша в Ротердам и бях на път към хотела, когато накрая му се обади Арсенал и отиде там. А Марсело пък Реал Мадрид се намеси и го отмъкна. Даниел Алвеш - този трансфер бе идеалният във всяко отношение. Непознат играч, който трябваше да се приспособява, дадохме му нужното време, който неспирно израстваше, който ни даде трофеи и който накрая бе продаден. Купихме го за 800 000 евро, а го продадохме за 35 милиона плюс състезателните права на Фернандо Наваро. Има и много други добри. Жофри Кондогбиа например го купихме за 3 милиона евро и само след десет месеца го продадохме за 20 милиона. Също Гжегож Криховяк, Жулио Баптища”, каза още Мончи.