Спортният директор Рамон Родригес ще напусне Севиля след 17 години на поста в испанския клуб, а от лятото ще работи в италианския Рома.

Родригес е определян като архитекта на успехите на клуба от Андалусия през 21-ви век. Севилци спечелиха общо 9 трофея през последното десетилетие, а това е най-силният период в клубната история на "бяло-червените".

Родригес беше назначен за спортен директор на Севиля през 2000 година. Севилци триумфираха два пъти за купата на УЕФА, още три поредни пъти в Лига Европа, спечелиха два пъти купата на Испания и по един път Суперкупата на страната и Суперкупата на Европа. Рамон Родригес е вратар на Севиля в периода 1990-1999 година. Под негово ръководство клубът спечели над 300 милиона евро от продажбата на футболисти.

"Не съм подписвал договор с никого, но Рома показа най-голям интерес към мен. Истината е, че се срещах с представители на Рома онзи ден в Лондон. Извинявам се на президента, защото не му казах предварително. Просто чух офертата на Рома. Имам време да реша къде да отида", заяви Родригес.

Президентът на севилци Хосе Кастро заяви, че клубът е направил всичко възможно, за да задържи Родригес в екипа си. Самият Родригес е искал да напусне Севиля, категоричен е Кастро.

"Тук съм от 29 години, а от 17 години съм спортен директор. Причините за напускането ми са лични, а не професионални. Изтощен съм и сам исках да напусна още през миналия май", добави 48-годишният Рамон Родригес.