Отборът на Милан допусна домакинска загуба от Сасуоло с 1:2 в мач от 17-я кръг на италианската Серия А. Милан заема седмата позиция във временното класиране с 25 точки, на 14 от лидера Ювентус. Гостите от Сасуоло, които нямаха победа в последните си три мача, са десети в подреждането с 23 точки.

Милан поведе с ранен гол на Андреа Поли в 9-ата минута. Поли стигна до топката и преодоля вратаря на Сасуоло за 1:0. Гостите обаче върнаха равенството в 28-ата минута. Юношата на Байерн Мюнхен Никала Сансоне реализира за 1:1, след като получи прецизен пас от Доменико Берарди.

Първото полувреме приключи при този резултат, а в 67-ата Симоне Дзадза попари домакините, вкарвайки за 2:1. Дзадза засече топката след корнер и стреля близо до лявата греда.

Домакините опитаха да стигнат поне до точката, като в 75-ата минута Джампаоло Пацини пропусна обещаваща възможност да изравни и в крайна сметка Сасуоло се поздрави с успеха в Милано.

Българинът Ивайло Чочев пък остана на резервната скамейка за Палермо при разгрома над Каляри с 5:0 в друг мач от 17-я кръг на италианското футболно първенство. Палермо държи осмата позиция във временното класиране в Серия А с 25 точки, който има и седмият Милан.

Домакините стартираха головата си серия още в 5-ата минута, когато точен бе Мишел Морганела. Само пет минути по-късно Езекиел Муньос направи резултата 2:0 за Палермо след като оползотвори удобно подаване от Ашраф Лазаар. Муньос не успя да засече топката с глава, но с тялото си успя да вкара топката в мрежата.

Третият гол падна от дузпа в 33 минута, а негов автор бе Пауло Дибала, който стреля точно в долния десен ъгъл на вратата на Каляри. Пак 21-годишният аржентинец Дибала реализира за 4:0 в 72-ата минута, след пас от Франко Васкес, а петото попадение падна в 85-ата минута, след шут на Едгар Барето.

Гостите от Каляри бяха с човек по-малко от 26-ата минута, след като Даниеле Конти получи втори жълт и съответно червен картон, заради нарушение.

Киево и Торино направиха 0:0 в двубоя по между си от 17-я кръг в Италия. Домакините имаха шанс да реализират в 34-ата минута, като Алберто Палосчи стреля добре отляво, но Даниеле Падели бе готов и отрази удара.

В края на мача Деян Лазаревич отправи страхотен удар от свободен удар, но пак Падели бе на мястото си и последва само корнер.

Киево е на 16-а позиция във временното класиране със 17 точки, а тимът на Торино е 14-и в Италия с 18 точки.

Също без гол завършиха и Емполи и Верона. Двата тима приключиха при резултат 0:0 в друга среща от 17-я кръг в Серия А. И двата тима останаха с по 10 човека през второто полувреме, като в 65-ата втори жълт и съответно червен картон получи Лоренцо Тонели от Емполи, а в 77-ата минута го последва исландецът от Верона Емил Халфредсон. Двата тима са съответно 13-и и 15-и във временното класиране с по 18 точки в актива си.

В един от най-интересните моменти в двубоя Даниеле Ругани от Емполи пропиля чудесна възможност в 45-ата минута, след като остана лице в лице с Франческо Бенуси, но не успя да реализира.

Дженоа срещу Аталанта

източник: БГНЕС

Отборите на Дженоа и Аталанта разделиха по точка, след като завършиха при резултат 2:2 в мача си от 17-я кръг. Домакините заемат пето място във временното класиране. Аталанта поведе в 37-ата минута с гол на Давиде Запакоста, а в 49-ата Максимилиано Моралес направи резултата 2:0 за гостите, след асистенция на Даниеле Басели.

Само две минути по-късно Дженоа върна едно попадение, след дузпа реализирана в 51-ата минута от Яго Фалке. Алесандро Матри донесе хикса за домакините в 69-ата минута. Матри бе намерен чудесно от Еденилсон и вкара в опразнената от вратаря мрежа за 2:2.

Опашкарят Парма пък измъкна успех с 1:0 над Фиорентина. Парма, който е последен в Италия имаше само една спечелена точка в последните си пет мача, а Фиорентина е на девето място с 24 точки до момента.

Единственото попадение падна в 11-ата минута. Андреа Коста вкара с глава след ъглов удар. Парма имаше и друг шанс в 18-ата минута, но Матия Касани пропусна.

Марио Гомес от Фиорентина пропусна дузпа в 34-ата минута, а гостите завършиха мача с девет човека, след като в 79-ата минута за втори жълт картон папусна Гонзало Родригес, а в 86-ата го последва Стефан Савич.