Еузебио Ди Франческо почти сигурно ще бъде следващият наставник на Милан, след като през лятото клубът освободи Синиша Михайлович. Тази новина съобщи днес „Кориере дело спорт“.

От известно време наставникът на „неровердите“ е свързван с поста на „Сан Сиро“, където търканията между клубния бос Силвио Берлускони и Михайлович вече правят невъзможна съвместната им работа.

Вестникът твърди, че именно бившият премиер на Италия е посочил Ди Франческо като основен вариант за позицията. Изпълнителният директор на „росонерите“ Адриано Галиани одобрява решението, тъй като също харесва работата на италианския тактик най-вече заради атрактивния футбол и умението му да развива млади местни таланти.

Милан вече действа и по лятната си селекция, като отново на дневен ред изскочи името на Златан Ибрахимович, чийто договор с Пари Сен Жермен изтича в края на настоящата кампания. Говори се също така, че „росонерите“ ще се пробват да подпишат и с легендата на Рома Франческо Тоти, който в конфликт с ръководството на римския гранд и все още не иска ръководен пост, какъвто му предлагат от там.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS