Милан победи с 1:0 Парма като гост и излезе начело в класирането на италианската Серия А преди изиграването на неделните срещи от Серия А.

Валери Божинов остана на резервната скамейка на дуковете за двубоя, като треньорът на пармалатите Паскуале Марино бе предпочел на върха на атаката на дуковете да застане ветеранът Ернан Креспо, който е бивш играч на гостите от Милано.

Росонерите започнаха силно при визитата си на стадион Енио Тардини и можеха да поведат в резултата, когато Дженаро Гатузо добре намери Златан Ибрахимович, но шведът би встрани от вратата на Антонио Миранте.

Милан стигна до гол в 25-ата минута, когато след комбинация между Роналдиньо и Ибрахимович топката попадна на около 30 метра от вратата в Андреа Пирло и той с изключителен изстрел я прати в мрежата.

Гостите продължиха да натискат и да търсят второ попадение, но вратарят Миранте отчая Робиньо, Роналдиньо и компания.

Парма се разигра едва след 60-ата минута, но не успя да затрудни особено отбораната на Милан.

Божинов влезе в игра в 66-ата на мястото на бразилеца Анжело но не успя да помогне на тима си да стигне до хикса.

В игра за росонерите след известно отсъствие заради травма се завърна бразилският нападател Алешандре Пато.

Милан излезе начело в класирането на Калчото с 11 точки, пред Интер и Лацио с 10, които са и с мач по-малко. Парма е в зоната на изпадащите - 18-и с 5 точки от 6 срещи.

Съставите:

Парма: Миранте, Дзакардо, Паци, Лукарели, Анжело (66-Божинов), Гоби, Мороне (51’-Дземали), Кандрева (46’-Валиани), Антонели, Фернандо Маркес, Креспо.

Милан: Абиати, Неста, Дзамброта, Антонини (71’-Абате), Тиаго Силва, Гатузо (77-К.П.Боатенг), Пирло, Зеедорф, Роналдиньо, Робиньо (72-Пато), Ибрахимович.