Милан е първият полуфиналист за Купата на Италия. Това стана след победата над аутсайдера в Серия А Карпи с 2:1 насред "Сан Сиро" в четвъртфиналната битка, която се оказа леко притеснителна за "росонерите". 

Те изглеждаха сигурни победители преди почивката, когато поведоха с 2:0 след попаденията на Карлос Бака и Мбайе Нианг. Но Матео Манкозу намали малко след подновяването на играта и върна интригата с пълна сила за втората част .

Мачът започна перфектно за "росонерите", като в 14-та минута те откриха резултата. Тогава Кейсуке Хонда намери перфектно Карлос Бака в наказателното поле, той дриблира около вратаря и отбеляза в празната врата за 1:0. 

Последва пропуск на Юрай Куцка, преди в 29-та минута резултатът да стане 2:0 в полза на домакините. Тогава голмайсторът Бака се превърна в асистент, като подаде на празна врата на Мбайе Нианг и той нямаше как да сбърка за втори път. 

Това изглеждаше страхотно развитие за "червено-черните" и на почивката те водеха с два гола аванс. Но в 49-та минута Карпи върна интригата в пълна степен, когато Кевин Лазаня проби от собственото си поле и намери перфектно Манкозу и той намали на 1:2. 

До края Лазаня и Гаетано Летиция имаха шансове да направят резултата равен и да доведат мача до продължения, но не бяха точни. Карлос Бака и Кевин-Принс Боатенг пък не успяха да вкарат за Милан и да убият интригата, но това не се оказа фатално за амбициите на "росонерите". 

Така те стигнаха полуфиналите и там ще се срещнат с победителя от четвъртфинала между втородивизионния Специя и третодивизионния Алесандрия, което може да подпечата квотата за финала на Милан.