Часове след куриозното отпадане на Рома от турнира за Купата на Италия, още един от фаворитите за трофея излетя от надпреварата. Фиорентина допусна поражение у дома с 0:1 от Карпи в 1/8-финалите и донесе поредно разочарование за феновете си в последните дни.

Наставникът Пауло Соуса направи доста промени в сравнение със състава, който падна с 1:3 от Ювентус през уикенда, но запази своята защита в лицето на Ненад Томович, Гонсало Родригес и Давиде Астори.

Флорентинци започнаха много силно и още в първите минути вратарят Желко Бъркич трябваше да отразява мощен шут на Федерико Бернардески. Гостите бяха близо до това да допуснат автогол при едно центриране на Мануел Паскуал отляво, с което опитният халф търсеше Кума Бабакар. Галиоло пресече подаването, но насочи топката в очертанията на вратата и единствено намесата на Бъркич предотврати попадение.

В 21-ата минута Карпи показа, че съвсем не е дошъл като обречен, като шутът на Галиоло разтресе напречната греда зад Луиджи Сепе.

Фиорентина също удари греда в края на първата част, когато Милан Бадел посрещна от воле една лошо изчистена след ъглов удар топка и също удари рамката на вратата.

Второто полувреме доста приличаше на първото, като сензационната развръзка настъпи в 76-ата минута. Тогава Лоло намери Антонио ди Гаудио с чудесно подаване и 26-годишният нападател смълча трибуните на „Артемио Франки“.

В добавеното време на мача нервите взеха връх и двата тима приключиха мача с по 10 души след голямо стълкновение. Червени картони от съдията видяха Гонсало Родригес от Фиорентина и Джери Мбакогу от Карпи.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS