Ръководството на Милан обмисля дали да не се обърне отново към Спортния арбитражен съд (КАС) в Лозана по повод новата санкция, която УЕФА наложи. „Росонерите” считат наказанието за прекалено сериозно и разчитат, че отново биха могли да предизвикат позитивна развръзка.

Преди началото на сезона грандът от Милано беше изхвърлен от Лига Европа заради нарушения на Финансовия феърплей. Оттам успешно обжалваха и КАС нареди на европейската футболна централа да възстанови Милан в турнира, както и да измисли форма на санкция, която съответства на допуснатите от италианците нарушения.

През миналата седмица УЕФА оповести ревизираното наказание, като задържа спечелените от Милан в ЛЕ през този сезон 12 милиона евро и задължи клуба да постигне финансово равновесие до 30 юни 2021 година. Ако „росонерите” не се справят в това отношение, ще бъдат изхвърлени от евротурнирите не за един, а за два сезона. Освен това поради сегашните прегрешения през идната кампания няма да им бъде разрешено да картотекират повече от 21 футболисти за турнири, провеждащи се под егидата на УЕФА.

До този момент Милан не е коментирал официално санкцията, но „Кориере дела сера” доложи, че на Миланело я смятат за ненужно жестока.