Очакваните поредни забавяния в сделката за закупуването на Милан ще се отразят пагубно на трансферните планове за януари. Макар протакването от страна на китайските купувачи ще донесе още един депозит от 100 милиона евро, треньорът Винченцо Монтела няма да разполага с пари за зимни попълнения.

Все още има някакъв шанс сделката между Силвио Берлускони и азиатците да се се случи по план на 13 декември, когато има свикано общо събрание на акционерите. Берлускони обаче обяви, че са възможни нови отлагания в срок от 4 до 6 седмици, за да могат китайците да получат необходимата оторизация от правителството на родината си.

Само преди дни Берлускони и Sino-Europe излязоха със съвместно съобщение, в което увериха, че нещата се движат в позитивна насока. „Гадзета дело Спорт“ обаче твърди, че почти сигурно сделката за закупуването на Милан ще бъде отложена чак за 28 февруари. Като Компенсация китайците трябва да платят още 100 милиона евро, но парите ще отидат лично при Берлускони. Така в клубната каса няма да влезе нищо.