Отборите на Милан и Рома не успяха да се победят и завършиха при 0:0 в срещата от 37-я кръг на Серия. Двата тима, въпреки ожесточената битка не успяха да намерят път към вратите си.

С равенството „росонерите“ оставиха развръзката за зона Шампионска лига за последния кръг, когато Фиорентина ще има шанс за третата позиция.

Още в 4-та минута Рома създаде опасно положение. След удар на Маркиньо Кристиан Абиати успя да опази мрежата си с фантастично спасяване. В средата на полувремето Франческо Тоти опита рефлексите на стража на „росонерите“, които обаче не му изневериха за пореден път.

В 41-та минута домакините останаха с човек по-малко. Изключително глупавата постъпка на Съли Мунтари остави Милан с 10 души. Футболистът реши да оспорва действие на рефера като го сграбчи за ръката. Реакцията на арбитъра не закъсня и Мунтари, независимо от видимото му нежелание, трябваше да напусне играта.

В 48-та минута мачът беше прекъснат за кратко. Причината за това бяха расистки скандирания от трибуните. Франческо Тоти се опита да успокои привържениците, а малко след това мачът продължи своя ход.

В 57-та минута Марио Балотели бе близо до попадение, но ударът му от пряк свободен удар, попадна в ръцете на Лобонт.

В заключителната част на мача, Франческо Тоти получи жълт картон при много любопитна ситуация. Абиати реши да вкара топката от границата на наказателното поле, нападателят се промъкна зад него и в момента, в който топката бе в лек летеж, той я отне с крак. Главният рефер санкционира звездата на Рома за това действие.

Две минути по-късно Тоти получи втори жълт картон, този път за нарушение и се наложи да напусне терена.

След равенството Милан заема 3-о място 69 точки, с две повече от четвъртия – Фиорентина. Рома е на 7-а позиция с 59 пункта. Лидер и шампион е Ювентус.