Отборът на Милан не успя да победи Карпи в мач от 34-ия кръг на Серия А. „Росонерите“ направиха 0:0 на „Сан Сиро“.

Мачът от италианското първенство не предложи много вълнуващи ситуации. Милан имаше повече възможности, но така и не успя да се възползва, за сметка на това Капри се опита да действа на контраатаки. Кристиан Броки, който наскоро пое състава, също не успя да намери начина, по който тимът му да преодолее съперника.

Още в началото на срещата „росонерите“ се опитаха да наложат натиск. Кевин-Принс Боатенг опита удар от дистанция, но не успя да изненада съперника.

Домакините продължиха да доминират, без да съумяват да създадат много опасни положения пред мрежата на Карпи.

След почивката гостите бяха тези, които застрашиха първи мрежата на съперника. Марко Крими получи топката в наказателното поле, но не успя да отиграе ситуацията по най-добрия начин и я изпрати встрани от вратата.

В 65-ата минута топката все пак се оказа в мрежата на Карпи след удар на Маури, но флагът за засада беше вдигнат. Десет минути след това Игнасио Абате центрира в наказателното поле, Маури засече с глава, но встрани от вратата.

В края на мача само добрата намеса на вратаря на Карпи опази нулевото равенство, след като Алекс стреля от дистанция. "Росонерите" имаха претенции за дузпа в края на срещата. Емануеле Суагер игра с ръка, но в крайна сметка мачът остана без победител.

След равенството Милан заема 6-о място с 53 точки, докато Карпи е на позиция над опасната зона (17-о място) с 32 точки.

Преди началото на мача в щаба на "росонерите" личеше приповдигнато настроение: