Милан се наложи с 1:0 при гостуването си на Сампдория в последен мач от 33-я кръг на Серия А.

Така Кристиан Броки започна с успех начело на "росонерите", които пое на пожар през седмицата, след уволнението на Синиша Михайлович.

Самп няма победа срещу Милан вече от четири години.

Спорна ситуация разбуни духовете на домакините в 25-та минута, когато Додо прати топката в мрежата, но арбитърът Валери не зачете попадението. Причината бе докосване от Кулиарела, преди Додо да вкара, но останаха съмнения, че е бил в засада.

Милан също имаше своите ситуации за гол, като Марио Балотели и Карлос Бака пропуснаха доста от тях. Емилиано Вивиано на вратата на Сампдория от своя страна вършеше отлична работа да блокира всичко.

Стражът на гостите Донарума отрази воле на Фернандо, а Игнацио Абате спря решително Додо на далечната греда.

Пропуски направиха и Куалиарела и отново Бака, преди колумбиецът да се реваншира за всичко с попадение.

То падна в 71-та минута, след като Бонавентура проби отлично, а за Карлос Бака бе лесно с техничен удар да направи 0:1.

Напрежението на терена се усещаше ясно, и след едно грубо влизане на Андреа Поли в краката на Фернандо, се стигна и до бой. Малко изненадващо, Марио Балотели бе човекът, който успокои нещата.

Модибо Диаките не успя да засече една страхотна топка след като Силвестре я свали в пеналта, а в заключителните минути Балотели отново бе катализатор на нервите на съотборниците си. Нападателят спечели няколко преки свободни удара, за да укроти топката, и да даде въздух на "росонерите" в последните моменти.

Така Милан удържа аванса си, и няма загуба на "Мараси" от април 2010-та.