Наставникът на Милан Синиша Михайлович призна, че очаква съвсем скоро вратарят Диего Лопес да се върне към познатата си форма, но в отсъствието на последния тийнейджърът Джанлуиджи Донарума има пълното му доверие.

Тифозите на „росонерите“ получиха поводи да се вълнуват от изявите на едва 16-годишния страж, който подобри рекорда на Джанлуиджи Буфон за най-ранен дебют в Серия А.

Михайлович – за когото също така се говори, че е скаран с Диего Лопес – беше откровен и заяви, че не може да гарантира титулярното място на младока, когато по-опитният му колега е готов за игра.

„Диего Лопес е вратар, който уважавам много, дори само заради факта, че игра при условия, които не бяха перфектни, но не се оплака нито веднъж“, коментира Синиша.

„Той има цялото време, за да си върне формата. Ние ще го чакаме. В тези мои думи не търсете послание към Донарума, който е много млад, но удържа на обещанията си. Да, той ще направи няколко грешки, но е бъдещето на италианския футбол.“

„Донарума става по-добър и по-добър с всеки изминал мач. Наистина направи някои грешки, но имаше и страхотни спасявания. Той се ползва с моето уважение“, подчерта Михайлович.