Треньорът на Милан Синиша Михайлович очевидно е готов да стори каквото е необходимо, за да преобърне стартиращата печално за отбора му кампания. В това число попада и намерението на треньора да даде шанс за дебют на 16-годишния трети вратар Джанлуиджи Донарума.

Според италианските медии не става дума за единичен случай, а сръбският специалист е готов да пуска по-настойчиво младокът, който би счупил рекорда на Джанлуджи Буфон за най-млад страж в цялата история на Серия А. Настоящата легенда на Ювентус изигра първия си мач в калчото едва на 17 години.

Според „Тутоспорт“ взаимоотношенията между Михайлович и титулярния вратар Диего Лопес съвсем са се влошили след укиенда и за назидание в сряда Донарума ще стартира в мача срещу Интер за трофея „Берлускони“.

„Гадзета дело спорт“ пък твърди, че тийнейджърът ще застане на вратата и в срещата със Сасуоло през уикенда, който може да се окаже повече от решителен за бъдещето на наставника.

Въпреки своята младост Донарума може да се похвали със солидно физическо присъствие под рамката. Италианецът е висок 196 сантиметра и тежи 90 килограма.