Опитният защитник на Интер Марко Матераци показа, че остава голям фен на треньора Жозе Моуриньо, дори след като Специалния отиде в Реал Мадрид, като в същото време се изказа ласкаво и за новия наставник на нерадзурите Рафа Бенитес.

„След две години работа с него, мога да кажа, че Моуриньо е уникален, той е №1, неподражаем”, каза 36-годишният бранител, известен с прякора си Матрицата.

„Дори и той да е истински феномен, казвал съм го и преди, Морати е гений, че плати за Моуриньо 18 милиона евро и след това поиска Реал да плати 16 милиона за него. Масимо Морати имаше най-добрия треньор за 2 години за 2 милиона евро.”

„Преди всичко, Бенитес беше достатъчно интелигентен, за да подчертае, че той е различен от Моуриньо и вярвам, че той може се ядоса от това, че този тим е още привързан към Моуриньо. Целият свят видя как се разделихме един с друг.”

„Казвал съм го и преди, ще ги поставя при равни условия и ще дам оценка на Бенитес, след като мине една година, така направих и с Моуриньо. Не съм свикнал да казвам през седмица „харесва ми, не ми харесва”, защото само когато нещата са трудни, се вижда кой какъв е.”

„Винаги ще съм на разположение на отбора и ще имам с Бенитес хармония, каквато имах и с Моуриньо. Не трябва да гледаме назад. Рафа ще трябва да се сближи с тима и да продължи да мисли, както го правеше в Ливърпул.”

„Първото нещо, което трябва да направи е да печели, защото ние все още искаме да печелим трофеи. Честно казано гладът ни не е толкова голям като преди, но разбира се, че още искаме да го правим.”

„Бенитес има постоянно желание да обяснява неговото виждане за футбола, желанието как да направи по-добри дори играчи, които са на 37 години, играчи като мен”, каза още Марко Матераци.