Масимо Одо разкри, че в Милан са знаели, че ще триумфират с трофея още в Мюнхен, когато отстраниха Байерн на четвъртфинал.

„Преди реванша в Мюнхен си говорех с Масимо Амброзини и си казахме, че ако спечелим мача, ще спечелим и Шампионската лига. И се оказахме прави, за наше щастие,” обясни защитникът.

Милан направи 2:2 на „Сан Сиро” срещу баварците, но после се наложи с 2:0 на „Алианц Арина”.

Снощи „росонерите” вдигнаха купата на Шампионската лига, след успех с 2:1 над Ливърпул.

„Със сигурност годината бе фантастична, тъй като спечелих световна титла и Шампионска лига. Не бих могъл да искам повече!” заяви възторжено италианският национал.

„Ако трябва да съм честен, не се чувствам чак толкова „спечелил” Световното първенство, тъй като играх само 20-на минути. Но винаги бях готов да помогна, затова бе чудесно изживяване.”

В Атина Одо игра 90 минути, но не бе част от цялата кампания на Милан, тъй като се присъедини към тима през януари от Лацио след истинска трансферна сага.

„Трябва да благодаря на треньора и на съотборниците ми, че ми помогнаха да се адаптирам бързо. Не е лесно по средата на сезона да преминеш в такъв голям клуб и да се пригодиш към системата му. Трябва да благодаря и на Лацио, тъй като сега съм тук и благодарение на тях.”

Масимо Одо обаче успя съвсем малко да се порадва на триумфа в Атина. „Загубих си медала!” призна той. „Трябва да си го намеря или ще се наложи да ми правят нов…”