Защитникът на Челси и бивш такъв на Фиорентина Маркос Алонсо разкри, че доскорошният любимец на „виолетовите” фенове Федерико Бернардески по-рано се бил клел, че никога няма да премине в Ювентус. В началото на тази седмица се случи точно това, а новината логично бе приета крайно негативно от флорентинци заради голямата вражда между тях и тифозите на „бианконерите”.

Трансферът на Бернардески в Юве бил като раждане

Алонсо и Бернардески бяха съотборници на „Артемио Франки” в течение на 3 сезона, така че е доста добре запознат със ситуацията в „кухнята” на отбора. Испанецът тревожно отбеляза, че доста от водещите играчи на Фиорентина напускат отбора.

„Всички бягат от Флоренция, но не знам чия е вината”, коментира Алонсо пред „Гадзета дело спорт”. „Все още желая само най-доброто на Фиорентина, бях щастлив там и все още пазя свидни спомени от града и съотборниците си.”

Саки за лелеяния от Юве Бернардески: Нито е Баджо, нито е Дел Пиеро

„Бернардески? Когато той подписа своя нов договор, сподели, че никога няма да заиграе в Ювентус, но във футбола никога не се казва „никога”. Вече бяхме виждали подобни неща с Нето (вратаря Норберто Нето, който също премина в Юве – б.р.), но определено трансферът на Бернардески вдигна много повече пушилка. Не зная дали той ще бъде добре дошъл, когато играе срещу Фиорентина, но сега е част от много важен тим и ще печели трофеи. Да откажеш на „бианконерите” е почти  невъзможно”, заключи Алонсо.